Почистване на каска с Putoline

Ако се замислим, каските ни не са най-чистото нещо от нашата екипировка. Докато караме любимите си машини се потим в каските си с часове, понякога ги носим върху някакъв продукт за коса, както и не на последно място, караме през прашни пътища и зад коли, бълващи сажди и изгорели газове. Можем да почистим каската си по старомодния начин - като я изперем, както можем и да изберем някой от многобройните продукти, предлагани от най-различни производители. В този материал ще споделя опита си с Putoline Helmet Sanitizer.

Необходимите неща

Необходими са ми само две микрофибърни кърпи, като едната я използвам за почистване на вътрешната част, а другата за външната.

Започвам с разглобяването

Въпреки че може и да напръскам вътрешността на каската без да я свалям, аз предпочитам все пак да я извадя, за да я почистя от всички страни. Ако вашата каска разполага с "махаща се" вътрешност, препоръчвам и вие да действате така. В повечето книжки, вървящи с каските, има упътване как се сваля вътрешността. Аз започвам с подложките за бузите.

Разкопчавам двете копчета

Издърпвам "бузите" от каишките за закопчаване

При мен следващата стъпка е премахване на подложката за главата. Започвам с изваждането на "крачетата" над челото. След това изваждам като започвам от предната част и вървя назад и внимавам с пластмасовите "крачета".

Извадени, подложките изглеждат по следния начин, както и каската без тях.

Вътрешните подложки ги поставям в леген, за да не цапам със спрей наоколо. След това ги напръсквам хубаво със спрея и оставям за 10-15 секунди да подейства. После забърсвам пяната с навлажнена микрофибърна кърпа.

Преминавам към външната част на каската и визьора. Според Putoline този спрей е универсален и става както за вътрешно почистване на каската, така и за външно. Отново напръсквам и след 10-15 секунди забърсвам с навлажнена микрофибърна кърпа.

След като приключа, оставям подложките и каската да изсъхнат хубаво. При външната обвивка на каската става бързо, но при мен подложките изсъхнаха за около 24 часа.

Личното ми мнение за продукта Putoline Helmet Sanitizer е следното:

Въпреки че на спрея пише "Ultimate helmet and visor cleaner", като всеки универсален продукт, не работи ДОБРЕ в което и да е от предназначенията си. Външността на каската, след като изсъхна, изглеждаше почистена, но "претупана" набързо, а визьорът изсъхна на мокри следи. Вътрешните подложки преди да изсъхнат изглеждаха чисти и имаха цитрусов аромат като на лимон. След като изсъхнаха изгубиха аромата си и сглобената ми каска вместо на изпрано, има типичен за каска мирис. Дали ще си купя спрея отново? По-скоро ще опитам друг.

Надявам се статията да ви е полезна. Ако това е така, моля споделете я, за да е полезна и на други хора. Ще се радвам да прочета и коментарите ви.

Facebook
Close Menu